Miniprinsessor

July 27, 2014Josephines

Miniprinsessor, 4 st

Prinsesstårta är en riktig klassiker, nästan lite för klassisk kan tyckas, men ack så god! Prova att göra miniprinsessor som omväxling, de blir oerhört söta på kafferepet eller kalaset! Har du inga små springformar så kan dessa gott göras som en stor tårta, och sedan stansa ut fyra mindre rundlar med hjälp av en kopp. Förläng då gräddningstiden till 30 minuter.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tårtbottnar

2 st  ägg
2 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
1dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker – eller vaniljextrakt
Rivet skal av en lime
1dl hett vatten

Vaniljkräm

2st ägg
4 msk socker
1 1/2 msk potatismjöl
4 1/2 dl mjölk
2 msk vaniljsocker eller vaniljextrakt

Fyllning och dekoration

300 g frysta hallon, tinade och mosade
4 dl vispgrädde
400 g vit marsipan eller sugarpaste
Grön och rosa hushållsfärg
Sidenband
1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Smörj och bröa en form på 20 cm.

3. Vispa ägg och socker poröst. Blanda alla torra ingredienser (ej vaniljextrakt om du använder flytande) och rör ner det torra i äggsmeten – obs! – vänd runt – vispa inte!

4. Tillsätt vattnet och rör försiktigt ihop.

5. Häll upp i form och grädda i nedre delen av ugnen i 35-45 minuter eller tills en sticka inte blir kladdig när du provar.

Vaniljkräm:

1. Gör vaniljkräm genom att blanda alla ingredienser utom vaniljen i en kastrull. Koka under vispning ihop till en kräm.

2. Kyl genom att vispa krämen med skålen nedsänkt i vattenbad. Tillsätt vanilj.

3. Skär botten i två eller tre delar och stansa sedan ut fyra rundlar av botten, enklast med ett större vattenglas som mall. Placera de understa av fyra bottnarna på ett fat. Bred på hallonen och lägg över nästa fyra bottnar. Bred på vaniljkrämen i ett tunt lager och smeta på grädde på toppen. Du kan även blanda grädde och vaniljkräm om du hellre vill. En klassisk prinsess görs i tre lager, men det blir lätt vingligt med så här små tårtor.

Lock och ros:

1. Tag en liten bit marsipan och färga den rosa för att göra rosor med. Kavla ut biten i en lång remsa, ca 1 cm bred och mycket tunn. Skär den i fyra lika stora bitar och rulla ihop till rosor.

2. Färga resten av marsipanen grön. Dela i fyra bitar Kavla marsipanen tunt och vik den över varje tårta. Skär kanten så den blir jämn i nederkant och trä sidenbandet runt tårtan. Placera din dekoration på tårtan.

View Print Layout
Print Recipe
Close Print

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Recipe Next Recipe